7 tegn på at synet bør sjekkes

Kjenner du deg igjen i noe av dette:

 1. Du blir sliten eller har en del hodepine, kanskje i forbindelse med arbeid eller studier?
 2. Du ser fluer, skygger, lysglimt – eller har plutselig fått dårlig syn på ett øye?
 3. Du opplever rusk, svie eller kløe i øynene?
 4. Skifter synet ditt – slik at du plutselig ser litt dårligere, men så blir det bedre igjen?
 5. Du blir mer blendet av møtende biler i mørke, (føler du må komme nært og myse for å se trafikkskilt)?
 6. Kanskje stjernene nå ser ut som store dotter og ikke punkter?
 7. Eller strekker armene ikke til når du skal lese på nært? Er det vanskelig å lese menyen i dårlig lys på restauranten?
E-Eye – effektiv behandling av tørre øyne!
Les også: E-Eye – effektiv behandling av tørre øyne!

Svarer du JA på noen av ovenstående – da er det lurt å sjekke synet! Hos Interoptik Gangestad er dette en enkel, sikker og hyggelig opplevelse.

Sikkerhet – smittevern

Hos oss har det alltid vært standard med god hygiene og smittevern, gjennom å for eksempel vaske undersøkelsesrommet med sprit mellom pasienter. Men nå i og med Covid-19 situasjon er dette selvfølgelig enda strengere. Her er noen eksempler på hva vi gjør for at du skal være trygg for smitte hos oss:

 • Når vi må komme nærmere deg en 2 meter, for eksempel under synsundersøkelsen, eller hvis vi skal ta mål for briller, bruker vi munnbind og visir (skjerm foran ansiktet). Vi har også montert plexiglassplater, snart også ved disken.
 • Sånn smittesituasjonen er nå ser vi også at kunden bruker munnbind.
 • Vi bruker også UVC-lys for å desinfisere – slik at hvis du vil prøve briller eller solbriller hos oss, har disse gått igjennom UVC-rens.

Synsundersøkelsen…

En vanlig undersøkelse når vi også sjekker om øyene dine er friske, tar nå ca. 60 minutter. Da starter vi med noen målinger med avanserte instrumenter. Dette er ikke noe som berører øyene dine, og det gjør ikke vondt. Optikeren har også noen spørsmål om for eksempel medisiner – dette er fordi enkelte sykdommer og medisiner kan påvirke ditt syn. Vi er også interessert i dine behov og ønsker, derfor er praten før selve undersøkelsen viktig for både deg og oss. Så ser optikeren på øyene dine i mikroskop – for noen kan lyset oppleves skarpt, men det varer ikke lenge. Deretter undersøker vi ditt syn (kan briller eller linser hjelpe deg se bedre), og kommer med en konklusjon. Har du spørsmål underveis, så er det bare å spørre!

….optikerens ansvar

Nå slår de seg sammen for et enda bedre tilbud til kundene
Les også: Nå slår de seg sammen for et enda bedre tilbud til kundene

Våre optikere er faglig dyktige – og vi er opptatt av at du skal få en fin opplevelse hos oss. Det er ikke alle som gleder seg til å gå til optikeren – noen gruer seg, og det vet vi. Man kan føle et press på å prestere, og man kan være redd for å svare feil. Det fine for deg som kunde, er at det alltid er optikerens ansvar uansett å finne ut hva som er riktig for deg. Uten at du alltid merker så mye av det, så dobbeltsjekker vi dine styrker – og er det noe som ikke stemmer helt med helheten så sjekker vi på ny. Enkelt og greit – det er vi som har ansvaret for at brillestyrken blir riktig. Vi har også ansvar for å finne eventuell sykdom.

Sitter du i karantene eller om du ikke kommer deg ut, har vi to som gledelig kjører briller, linser og linsevæske hjem til deg i hele Østfold med elbil. 

Garanti

For oss betyr det alt at du er fornøyd! Derfor har vi 6 måneders fornøydgaranti, som gjelder tilvenning til progressive glass. Selvfølgelig vil vi også gjerne hjelpe deg med å justere brillene hvis du har behov for det. Og er det noe du lurer på hva gjelder syn, briller eller linser – så ta kontakt. Send gjerne en SMS til butikken på 417 16 053.

Visste du at:

 • I Torvbyen er det gratis parkering etter klokken 14 på hverdager og gratis på lørdager?
 • Du kan også få synsundersøkelse ettermiddag og kveld på mandag

Velkommen til Interoptik Gangestad!

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg

 

Skrevet av:
Maria Jahr BSc Optometri