Kontaktlinser for en aktiv sommer

Moderne linser har bedre kvalitet enn noen gang, tilpasses de aller fleste synsbehov, og er et praktisk alternativ i en hektisk livsstil. Moderne linser puster godt og holder på fuktigheten så hornhinnen får nødvendig oksygen.

På sommeren er man gjerne mye utendørs, i båten, i vannet og i naturen. Kontaktlinser gir deg frihet til å gjøre alt du vil. Det å se klart er en stor fordel når man har en aktiv fritid og kontaktlinser er den perfekte løsningen når du skal drive med sport, leke med barna, gå tur i regnvær, være i bil og båt eller ganske enkelt se godt uten briller.

Du kan bade med kontaktlinser, men det er anbefalt å bytte endagslinsene, eller rense månedslinsen etter du er ferdig med å bade eller dagen på stranden. Det kan komme smuss på linsene som kan gjøre at de blir urene eller fortere tørre, og for å være på den sikre siden er det best å ha en ren linse på øyet.

Sjekkliste for riktig bruk av linser

Hygienen er viktig ved bruk av kontaktlinser. Her er en kort innføring i hvilken rekkefølge du bør gjøre hva for å sette på linsene dine.

1.  Start alltid med å vaske hendene grundig når du skal ta på deg kontaktlinsene.
2.  Skyll hendene nøye, såperester kan fort irritere øynene.
3.  Øynene dine er følsomme, spesielt for bakterier og små partikler, så et smart tips er å sette på deg kontaktlinsene før du påfører hudkrem, sminke osv.

Les også: Visste du at det finnes en effektiv behandling av tørre øyne

Jevnlig egenkontroll

Det er viktig med god øyehelse for at synet skal fungere optimalt. Derfor er det bra om du tar en egenkontroll jevnlig for å bl.a. avdekke at du har et normalt syn, at øyene er normalt bleke og uten puss, samt at linsene/øynene føles komfortable. Om du opplever endringer i synet, tørre/røde øyne eller at linsene er ukomfortable tar du kontakt med din optiker for en ny synsundersøkelse.

Regelmessig linsekontroll hos optiker

Hos oss kaller vi deg regelmessig inn til linsekontroll for å avdekke evt. problemer som kan oppstå gradvis og uten at du selv merker det. Hos oss er vi opptatt av øyehelse, og vi avtaler jevnlige kontroller for oppfølging av din øyehelse.

Linseavtalen – praktisk og lettvint!

Hos oss kan du opprette en linseavtale og få linsene tilsendt rett hjem i postkassen hver måned, annenhver måned eller hver tredje måned. Det opprettes en avtalegiro, så du trenger hverken huske på betalingen eller bestillingen selv. Alle synsundersøkelser er inkludert i linseavtalen, og du får innkallinger til undersøkelsene til faste intervaller.

Og om du skulle gå tom for linser eller om det er endringer i styrken hjelper vi deg alltid med reservelinser og endringer i linseavtalen din.

Husk at å følge våre tips om både hygiene og egenkontroller hjelper deg langt på vei når det gjelder din øyehelse og ditt syn.

God sommer!

Ta vare på synet ditt – bestill en synstest

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg


Tekst: Interoptik S. Gangestad