Ser du etter Ingebret Mojord? Du finner ham hos oss i Torvbyen!

I september 2020 ønsket vi Ingebret velkommen til Interoptik S. Gangestad – noe vi ikke har angret et sekund på!

Har du noen gang hatt behov for spesiallinser eller oppfølging av en øyesykdom, er sjansen stor for at du har vært borti Ingebret Mojord. Sarpingen var nemlig en av de første i Norge med en mastergrad i optometri, og er i dag en av landets fremste eksperter på spesialtilpassede kontaktlinser.

Ingebret passer som hånd i hanske hos oss. Vi er i dag snart syv optometrister som brenner for faget og som står klare til å undersøke synet ditt. Catharina, Ingebret og Stephen har alle mastergrad i optometri fra Salus University i Philadelphia, og er spesialister i allmennoptometri. Hege, Elin og Synne har bachelorgrad med spesialutdanning i blant annet bruk av OCT. Dette er øyelegefagets og optometriens eget vidunderinstrument, som lar oss utføre en detaljert tverrsnittanalyse av netthinnen din.

Oppdag øyesykdommer i tide – vi gir henvisning på stedet

Du kan altså besøke Ingebret hos oss i Torvbyen, hvor han og en assistent  tar imot pasienter tre dager i uken. Er du interessert i å bestille en time, lønner det seg imidlertid å være tidlig ute – timebøkene hans fyller seg fort opp!

Bestill time hos Ingebret Mojord i dag!

Ingebret Mojord
Ingebret Mojord

 

Heldigvis holder ikke Ingebret fagkunnskapen sin for seg selv. Han elsker å dele, og enten det er snakk om akutt oppståtte øyetilstander eller symptomer knyttet til alderdom, lærer han gladelig bort det han kan. Det er noe teamet vårt har dratt masse nytte av – og noe du som kunde nyter godt av. Han bruker også mye av tiden sin på å holde foredrag om syn.

Gjennom undersøkelser hos oss kan vi avdekke både øyesykdommer og alvorlige tilstander som påvirker synet ditt – blant annet hjerteproblemer, høyt blodtrykk, tette blodårer og diabetes.

Lurer du på noe med synet ditt eller mistenker at du har symptomer, kan du komme til oss og bli grundig undersøkt av kvalifiserte fagpersoner. Oppdager vi noe ureglementert, sørger vi for at du umiddelbart får en henvisning til øyelege, så du slipper å vente i kø på legekontoret.

Dette er noen av sykdommene vi ser etter når vi undersøker synet ditt:

  • Glaukom (grønn stær). Her ser vi på øyets anatomi og måler synsnervens funksjon, samt kartlegger om du har noen risikofaktorer.
  • Katarakt (grå stær). Vi undersøker øyelinsen din og bedømmer type katarakt og graderer denne. Er plagene store, henviser vi deg til øyelege.
  • Diabetes retinopati
  • AMD (makuladegenerasjon)

Dette er tilstander vi kan behandle hos oss:

  • Nærsynthet hos barn og unge. Vi har utstyr for å måle øyets lengde og avdekke eventuell unormal lengdevekst som kan trigge nærsynthet. Her bruker vi som oftest effektive spesiallinser for å prøve å bremse utviklingen.
  • Tørre øyne. I denne behandlingen kan vi bruke IPL (E-Eye), som er en effektiv lysbehandling mot tørre øyne.
  • Sammsynsproblemer . Vi jobber med synstrening og bruker et dansk treningsopplegg for ulike typer samsynsfeil.

Vi jobber ellers mye med:

  • Alle typer spesiallinser for ulike øyesykdommer, deriblant keratokonus.
  • Nattlinser/drømmelinser.

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg

 

Bestill time i dag hos en av Norges fremste eksperter på nærsynthet, aldersrelaterte øyesykdommer og spesialtilpassede kontaktlinser.


Foto: Trine Sirnes