Drømmelinser – hva er det?

Om du bruker drømmelinscr når du sover kan du få klart syn uten briller eller kontaktlinser på dagtid.

Mens du sover

Drømmelinser bruker du om natten, og mens du sover omformer linsen hornhinnen din. Når du står opp om morgenen tar du ut linsen og ser klart hele dagen, uten å måtte bruke briller eller kontaktlinser!

Disse linsene (teknikken heter Orto K) gir ingen varige endringer av synet. Slutter du å bruke dem går synet sakte men sikkert tilbake til utgangspunktet. Drømmelinser er ett risikofritt alternativ til synskirurgi.

Slik fungerer de

Drømmelinsene former om hornhinnen din mens du sover. Det dannes ett vakuum som «suger ut» hornhinnen og gjør den flatere. Allerede etter den første natten vil du merke forbedring av synet. Og etter 3-12 dager vil du som regel oppnå full effekt av linsene. Effekten av Drømmelinsene virker hele dagen, og i minst 16 timer. Jo mindre nærsynt du er, jo lengre effekt.

Det er hornhinnens fleksibilitet som gjør dette mulig

Den Ortokeratologiske effekten drar nytte av elastisiteten i den menneskelige hornhinnen, og det skal bare noen mikrometer til for å gjøre synet bra. Prosessen kan sammenlignes med ett avtrykk i en form.

Kan brukes av de fleste nærsynte

Drømmelinser kan korrigere nærsynthet opptil -5,50 og «skjeve hornhinner» opptil -2,50. Ca. 75% av alle nærsynte faller inn i denne kategorien.

Tilpasses bare av spesialister

Personer med øyesykdommer skal ikke tilpasses med Drømmelinser. Det må undersøkes om øynene dine egner seg. Vi tar en topografisk måling av hornhinnene for å finne eksakt hvilken linse som passer. Linsene blir derfor skreddersydd for akkurat dine øyne. Den første tiden trengs det en rekke kontroller for å sjekke om vi oppnår den ønskede effekten. Deretter èn kontroll hver 6. mnd.

Behandling av nærsynthet hos barn
Behandling av nærsynthet hos barn

Myopikontroll/behandling av nærsynthet

En gledelig effekt av Drømmelinser er også at det kan bremse opp nærsynthetsutvikling hos barn/unge. Dvs. at ett barn på 12 år med nærsynthet på ca. -1,00 som begynner å bruke briller eller vanlige kontaktlinser kan som voksen ende på en nærsynthet på f.eks -3,00-4,00. Til sammenligning ville den samme 12-åringen kunne endt opp med -2,00 om han/hun i stedet hadde startet opp med Drømmelinser. Det forventes en reduksjon på 50-60%.

Spør oss gjerne om du vil vite mer om Drømmelinser. Vi har også linker til en rekke studier.

Bestill synsundersøkelse


Kilde: enseyes.com