Hvordan behandle tørre og sviende øyne?

Etter å ha passert 50 år opplever over halvparten av alle norske kvinner problemer med tørre øyne. Det var også tilfellet for Sigrun Magnussen. Heldigvis testet hun ut E-Eye lysbehandling hos Interoptik. Det har hun ikke angret på.

Tekst: Jørgen Gundersen | Foto: Allegro

– Selve E-Eye behandlingen var veldig grei. Det var ikke smertefullt i det hele tatt. Etterpå har det vært ren velvære, for det er skikkelig behagelig å ikke ha problemer med tørre øyne lenger, forteller Sigrun Magnussen.

Den sprudlende og aktive damen hadde slitt med tørre øyne i mange år da hun så en reklame for E-Eye fra Interoptik. – Jeg tenkte at dette måtte være noe for meg, tok kontakt med Interoptik og fikk time med en gang, sier Magnussen.

FAKTA OM E-EYE

 • E-Eye hjelper i 85 % av tilfellene
 • Du trenger kun 3-4 behandlinger
 • Behandlingene gjøres gjerne med to ukers mellomrom
 • E-Eye gir varig effekter i mer enn tre år for 60 % av pasientene
 • Det anbefales ofte en årlig etterbehandling
 • 33 Interoptik butikker tilbyr E-Eye behandling

E-Eye – effektiv behandling av tørre øyne! from Allegro on Vimeo.

OPTIKEREN HADDE LØSNINGEN!

Da Sigrun kom til Interoptik, ble øynene undersøkt. Optiker tok bilder og sjekket oljekjertlene i øyelokkene.

– Optiker fant raskt ut at det var litt tett i disse kjertlene mine og at det var årsaken til at jeg hadde så tørre øyne. Heldigvis hadde de gode behandlingsmetoder som de kunne hjelpe meg med, forteller Magnussen.

Sigrun Magnussen (tv) fornøyd etter E-Eye-behandling mot tørre øyne hos Interoptik. – Selve E-Eye behandlingen var veldig grei. Det var ikke smertefullt i det hele tatt. Etterpå har det vært ren velvære, sier hun.
Tørre øyne behandling
Sigrun Magnussen undersøkes for tørre øyne hos Interoptik i Fredrikstad. Hun hadde slitt med tørre øyne i mange år og hadde hørt om E-Eye-behandling. – Jeg tenkte at dette måtte være noe for meg, tok kontakt med Interoptik og fikk time med en gang, sier Magnussen.
tørre øyne syndrom
Les også: Tørre øyne – et økende problem i Norden

VANLIGE ÅRSAKER TIL TØRRE ØYNE

– Tørre øyne kommer som regel av at oljekjertlene rundt øyet ikke fungerer. De kan bli tette, tørre og slutte å produsere olje som de skal. Tårefilmen består av vann og litt olje. Oljen skal komme opp i tårefilmen og sørge for at vannet ikke fordamper eller renner ut. Hvis kjertlene blir tette, kan det gi plager i form av svie, tørrhet og rennende øyne, forklarer optiker Catharina Høegh Christensen hos Interoptik S. Gangstad i Fredrikstad.

NY TEKNOLOGI FOR TØRRE ØYNE

Catharina er spesialist på tørre-øyne problematikk. Hun forteller at det har skjedd veldig mye innenfor tørre-øyne behandling de siste årene, og at Interoptik har hatt spesielt fokus på å lede an innenfor fagfeltet. Blant annet har svært mange Interoptik-butikker investert i E-Eye, noe som har vært med på å revolusjonere behandlingen.

– Selve E-Eye behandlingen var veldig grei. Det var ikke smertefullt i det hele tatt. Etterpå har det vært ren velvære.
– E-Eye kalles også IPL, som står for Intense Pulse Light. Etter at pasienten har fått på seg vernebriller og en beskyttende gele, sendes et kraftig varmt lys mot øyet. Lyset stimulerer nervene som sitter rundt oljekjertlene til pasienten, slik at de begynner å produsere olje og åpner seg igjen, sier Christensen.

Test selv om du kan ha tørre øyne: Tørre øyne test

E-EYE STEG FOR STEG

 • Lysglimt
 • Stimulering av talgkjertlene(meibomske)
 • Utskillelse av lipidlag i tårefilmen
 • Stabilisering av tårefilmen
 • Smertefrihet og betennelseslindring

ET NYTT LIV ETTER FÅ BEHANDLINGER

Det er snart ett år siden Sigrun testet E-Eye for første gang hos Interoptik. Etter første behandling merket hun en liten bedring. Etter behandling nummer to og tre begynte det virkelig å hjelpe. Etter fjerde behandling var hun frelst.

– Etter den fjerde behandlingen var øynene så utrolig mye bedre! Da ble det helt slutt på tørrheten og sviingen. Det var helt nydelig. Jeg har sagt det til mange allerede, og sier det gjerne igjen, denne behandlingen har gitt meg et helt nytt liv, konstaterer Magnussen.

Tørre øyne behandling
– Optiker fant raskt ut at det var litt tett i noen oljekjertler i øyelokkene mine og at det var årsaken til at jeg hadde så tørre øyne. Heldigvis hadde de gode behandlingsmetoder som de kunne hjelpe meg med, forteller Sigrun Magnussen.

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg