Hvordan velge gode solbriller til barnet ditt?

Med sommer og varmt vær følger gjerne mye utendørsaktiviteter og lek, spesielt for de minste av oss. Det er viktig å beskytte barnas øyne, som er under utvikling, og det kan derfor være frustrerende for foreldrene når poden nekter å beholde solbrillene på.

Sommerens solbrillevettregler
Beskytt øynene med riktig bruk av solbriller

Her er noen tips!

Når du skal kjøpe gode solbriller til barnet ditt bør du sørge for at den oppfyller flest mulig av følgende krav:

  1. Barn er mye i bevegelse – velg derfor briller som sitter godt og stødig på sidene.
  2. Velg en brille som sitter godt på nesen. En brille som sklir ned på nesetippen gir irritasjon og ubehag, men en brille som sitter godt vil føles behagelig på.
  3. Barn kan være uheldige – velg derfor brilleglass som er uknuselige. Det er viktig at glassene ikke skader øynene om de skulle knuse.
  4. Husk å se etter CE-merket på innsiden av brillestengene. Det forteller om solbrillene er CE godkjent og stopper farlige UV-stråler fra å slippe igjennom glasset og skade øynene.
  5. Til små barn kan man bruke en strikk mellom brillestengene som sørger for stabilitet og at brillene sitter godt. Solbriller til barn under 3 år bør ikke kunne rives av.
  6. Velg bøyelige og myke brillestenger til barn. Det kan fort bli ubehagelig om brillen er for stiv og hard, da er det fort gjort at barnet ikke ønsker å bruke den. En bøyelig og behagelig brille har større sjanse for å bli på nesen.
Sommerens solbrilletrender 2021
Sommerens solbrilletrender 2021

Beskytt mot UV-stråler

Barn har behov for god beskyttelse mot solen da øynene deres er spesielt utsatt for UV-stråler. Interoptik har et stort utvalg solbriller til aktiv lek og fritid, og det er viktig at barna bruker solbriller fra lav alder. For å få barna til å like solbrillene må de oppleve at de er behagelige og sitter godt på.

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg


Skrevet av:
Celine Strand Zürcher for Interoptik