Kontaktlinser når det passer deg og din livsstil

Bruk av kontaktlinser er både praktisk og smart når du lever et aktivt liv, men hvordan kan du egentlig lykkes med bruken av kontaktlinser?

Noen ganger kan det være deilig og slippe å måtte bruke brillene sine om du f.eks. skal på trening, ut i skibakken eller kanskje i et selskap, og kanskje er du en av de som foretrekker å heller bruke linser i stedet for briller? Uansett om du bruker linser hver dag eller en gang iblant er det viktig at du følger rådene fra din optiker om både oppfølging og synskontroller.

Husk at å følge våre tips om både hygiene og egenkontroller hjelper deg langt på vei når det gjelder din øyehelse og ditt syn.

Sjekkliste for riktig bruk av linser

Hygienen er viktig ved bruk av kontaktlinser. Her er en kort innføring i hvilken rekkefølge du bør gjøre hva for å sette på linsene dine.

1.  Start alltid med å vaske hendene grundig når du skal ta på deg kontaktlinsene.
2.  Skyll hendene nøye, såperester kan fort irritere øynene.
3.  Øynene dine er følsomme, spesielt for bakterier og små partikler, så et smart tips er å sette på deg kontaktlinsene før du påfører hudkrem, sminke osv.

Jevnlig egenkontroll

Det er viktig med god øyehelse for at synet skal fungere optimalt. Derfor er det bra om du tar en egenkontroll jevnlig for å bl.a. avdekke at du har et normalt syn, at øyene er normalt bleke og uten puss, samt at linsene/øynene føles komfortable. Om du opplever endringer i synet, tørre/røde øyne eller at linsene er ukomfortable tar du kontakt med din optiker for en ny synsundersøkelse.

Regelmessig linsekontroll hos optiker

Hos oss kaller vi deg regelmessig inn til linsekontroll for å avdekke evt. problemer som kan oppstå gradvis og uten at du selv merker det. Hos oss er vi opptatt av øyehelse, og vi avtaler jevnlige kontroller for oppfølging av din øyehelse.

Linseavtalen – praktisk og lettvint!

Hos oss kan du opprette en linseavtale og få linsene tilsendt rett hjem i postkassen hver måned, annenhver måned eller hver tredje måned. Det opprettes en avtalegiro, så du trenger hverken huske på betalingen eller bestillingen selv. Alle synsundersøkelser er inkludert i linseavtalen, og du får innkallinger til undersøkelsene til faste intervaller.

Og om du skulle gå tom for linser eller om det er endringer i styrken hjelper vi deg alltid med reservelinser og endringer i linseavtalen din.

Ved oppstart av linseavtalen spanderer vi en måned gratis linser, samt at du får en verdisjekk på kr 1500,- som du f.eks. kan bruke på en valgfri solbrille du måtte ønske!

I linseavtalen får du også alltid 20% rabatt på kjøp av briller, solbriller, linsevæsker og øyedråper. Så det lønner seg å ha linseavtalen hos oss!

Ta kontakt med oss i Torvbyen eller i Storbyen om du ønsker å opprette en avtale med oss.


Tekst: Maria Sahlin, butikksjef i Interoptik S. Gangestad Torvbyen og
Kirsti A. Hansen, butikksjef i Interoptik S. Gangestad Storbyen Sarpsborg