Ser du etter Ingebret Mojord? Du finner ham hos oss i Torvbyen!

Bestill time i dag hos en av Norges fremste eksperter på nærsynthet, aldersrelaterte øyesykdommer og spesialtilpassede kontaktlinser.

Har du noen gang hatt behov for spesiallinser eller behandling av en øyesykdom, er sjansen stor for at du har vært borti Ingebret Mojord. Sarpingen var nemlig den første i Norge med en mastergrad i optometri, og er i dag en av landets fremste eksperter på spesialtilpassede kontaktlinser.

I september 2020 ønsket vi Ingebret velkommen til Interoptik S. Gangestad – noe vi ikke har angret et sekund på.

Du kan i dag besøke Ingebret hos oss i Torvbyen, hvor han og assistenten tar imot kunder to dager i uken. Er du interessert i å bestille en time, lønner det seg imidlertid å være tidlig ute – timebøkene hans fyller seg fort opp!

 

Bestill time hos Ingebret Mojord i dag

 

40 års erfaring med nærsynthet og symptomer knyttet til alderdom

Vi får stadig inn henvisninger fra blant annet Ullevål Sykehus og andre øyeavdelinger, hvor pasienter søker om tilpasning av synshjelpemidler. Deriblant for keratokonus, en tilstand som gradvis blir vanligere i Norge – sammen med flere andre øyesykdommer Ingebret har lang erfaring med.

Heldigvis holder ikke Ingebret fagkunnskapen sin for seg selv. Han elsker å dele, og enten det er snakk om nærsynthet eller symptomer knyttet til alderdom, lærer han gladelig bort det han kan. Det er noe teamet vårt har dratt masse nytte av – og noe du som kunde nyter godt av.

Oppdag øyesykdommer i tide – vi gir henvisning på stedet

Synstrening – et fitnessprogram for øynene
Synstrening – et fitnessprogram for øynene

Vi er i dag seks optometrister som brenner for faget og står klare til å undersøke synet ditt. Catharina, Ingebret og Stephen har alle mastergrad i optometri og er spesialister i allmennoptometri. Hege, Elin og Synne har bachelorgrad med spesialutdanning i blant annet bruk av OCT. Dette er øyelegefagets og optometriens eget vidunderinstrument, som lar oss utføre en detaljert tverrsnittanalyse av netthinnen din.

Gjennom undersøkelser hos oss kan vi avdekke både øyesykdommer og alvorlige tilstander som påvirker synet ditt – blant annet hjerteproblemer, høyt blodtrykk, tette blodårer og diabetes.

Lurer du på noe med synet ditt eller mistenker at du har symptomer, kan du komme til oss og bli grundig undersøkt av kvalifiserte fagpersoner. Oppdager vi noe ureglementert, sørger vi for at du umiddelbart får en henvisning til øyelege, så du slipper å vente i kø på legekontoret.

Dette er noen av sykdommene vi ser etter når vi undersøker synet ditt:

  • Glaukom (grønn stær). Her ser vi på øyets anatomi og måler synsnervens funksjon.
  • Katarakt (grå stær). Vi undersøker øyelinsen din og bedømmer type katarakt og graderer denne. Er plagene store, gir vi deg en henvisning.
  • Diabetes retinopati
  • AMD (makuladegenerasjon)

Dette er tilstander vi kan behandle hos oss:

  • Nærsynthet. Vi har utstyr for å måle øyets lengde og avdekke eventuell unormal lengdevekst. Her bruker vi som oftest effektive spesiallinser for å prøve å bremse utviklingen.
  • Tørre øyne. I denne behandlingen bruker vi IPL (E-Eye), som er en effektiv lysbehandling ved tørre øyne.
  • Skjeling. Her utfører vi synstrening og bruker et dansk treningsopplegg for ulike typer skjeling.

Dette er noen av metodene vi bruker for å bedre tilstanden din:

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg


Tekst fra: Interoptik.no