{ Vårt syn på faget!
Av Interoptik S. Gangestad
tørre øyne syndrom
Øyehelse

Tørre øyne – et økende problem i Norden

Tørre øyne er ett stadig økende problem, ikke bare blant eldre men også yngre. Problemet kan gå fra å være et lite irritasjonsmoment, til å ta over hverdagen. Bruk av kontaktlinser kan forverre problemet, men man kan også ha tørre øyne uten å bruke kontaktlinser.

Et tørrere klima

I Norden har vi ett klima bestående av lavere luftfuktighet sammenliknet store deler av verden. Dette byr på flere med tørre øyne problematikker.

Hvorfor har man tørre øyne?

I mange av tilfellene av tørre øyne er det kjertlene i øyelokket som er synderen. Kjertlene står for produksjon av olje. Disse tetter seg, og klarer da ikke lengre å produsere nok eller god nok olje for øyets tårefilm. Tårefilmen består av 3 lag, det ytterste laget er oljelaget. Før har dette blitt behandlet ved hjelp av oppvarming av øyelokk, etterfulgt av massasje for å klemme ut oljen som sitter fast.

Behandling med E-eye

Vi hos Interoptik S. Gangestad har nå fått en ny revolusjonerende behandling for disse kjertlene. Dette er en lysbehandling, kalt E-Eye, bestående av 3-4 behandlinger over en periode på halvannen måned. Denne varmer ikke opp, men manipulerer heller produksjonen av olje, slik at øyet på nytt kan klare seg selv uten varmebehandling. Behandlingen i seg selv er behagelig og smertefri.

Kom gjerne innom for en prat om temaet, eller sett opp en time til vurdering av tørre øyne og eventuell behandling.

Sjekk om du har tørre øyne:

Ta testen her

E-eye behandling

Bestill time


Skrevet av:
Optometrist BSc,
Odd Erik Hedemann

x