Tørre øyne – et økende problem i Norden

Tørre øyne er ett stadig økende problem, ikke bare blant eldre men også yngre. Problemet kan gå fra å være et lite irritasjonsmoment, til å ta over hverdagen. Bruk av kontaktlinser kan forverre problemet, men man kan også ha tørre øyne uten å bruke kontaktlinser.

Et tørrere klima

I Norden har vi ett klima bestående av lavere luftfuktighet sammenliknet store deler av verden. Dette byr på flere med tørre øyne problematikker.

Hvorfor har man tørre øyne?

I mange av tilfellene av tørre øyne er det kjertlene i øyelokket som er synderen. Kjertlene står for produksjon av olje. Disse tetter seg, og klarer da ikke lengre å produsere nok eller god nok olje for øyets tårefilm. Tårefilmen består av 3 lag, det ytterste laget er oljelaget. Før har dette blitt behandlet ved hjelp av oppvarming av øyelokk, etterfulgt av massasje for å klemme ut oljen som sitter fast.

Les også: Hvordan behandle tørre og sviende øyne?

Behandling med E-eye

Vi hos Interoptik S. Gangestad har nå fått en ny revolusjonerende behandling for disse kjertlene. Dette er en lysbehandling, kalt E-Eye, bestående av 3-4 behandlinger over en periode på halvannen måned. Denne varmer ikke opp, men manipulerer heller produksjonen av olje, slik at øyet på nytt kan klare seg selv uten varmebehandling. Behandlingen i seg selv er behagelig og smertefri.

Kom gjerne innom for en prat om temaet, eller sett opp en time til vurdering av tørre øyne og eventuell behandling.

E-Eye – effektiv behandling av tørre øyne!
E-Eye – effektiv behandling av tørre øyne!

Skrevet av:
Optometrist BSc,
Odd Erik Hedemann

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg