{ Vårt syn på faget!
Av Interoptik S. Gangestad
solbrille som konfirmasjonsgave
Solbriller

Solbrille – den perfekte konfirmasjonsgaven

Verdsatt

Det er ikke alltid lett å vite hva man skal gi i gave, spesielt når det gjelder ungdom. Man vil gjerne at det blir verdsatt, og har nytte for seg. Mange ungdommer ønsker seg ofte penger, men det finnes flere andre spennende alternativer.

Tiden flyr

Livet forandres etter konfirmasjonen og tiden flyr. Plutselig skal det øvelseskjøres, og deretter kommer sertifikatet og egen bil. Det er mye som har fokus når et så stort ansvar legges på unge skuldre, mens andre ting kan gå i glemmeboken.
Solbriller er ikke noe ungdom oftest legger mest penger i, fordi man fortsatt går på skole og kanskje bare har en helgejobb ved siden av. Derfor kan dette være en god mulighet til å gi en hjelpende hånd.

Solbriller til bil

Les også: Solbriller mot lav sol

Visste du at solbriller til bil er langt viktigere enn andre typer?

Vi vet hvor vanskelig det kan være å holde oversikten i trafikken, særlig under vår og sommer-halvåret når solen står lavt, men skinner sterkt.

Gode solbriller som verner om øyehelsen er de med polariserte glass, og CE merking. Disse gjengir omgivelsene korrekt, tar bort forstyrrende reflekser og gjenskinn fra blanke overflater. Dette gjelder også snødekte fjell om man er på tur, kjører på våt veibane eller mot blinkende sjø.

Les også: Snøblind på topptur

Tilpassede solbriller til alle

For andre som allerede bruker briller eller linser, kan solbriller med styrke bli en utgift man ikke tar seg råd til, eventuelt vegrer seg for fordi man ikke vet omfanget av variasjoner som er tilgjengelige. Solbriller kan tilpasses styrke på samme måte som med vanlige briller, og her kan man også velge mellom utallige rammer og farger.

Les også: Briller med «blue block filter»

Det kan være vanskelig for en utenforstående å velge riktig par solbriller. Derfor er gavekort både praktisk og spennende, og da vet du at pengene går til det du har tenkt.

x