Moscot – kvalitetsbriller fra New York

Det startet med salg av ferdigbriller fra en liten vogn på Manhatten i 1899. Den dag i dag er Moscot fortsatt et av de hippeste brillemerkene!

Moscot

Et godt utvalg av briller og solbriller er viktig for oss, og å dra på innkjøp for å håndplukke hver og en brille vi skal ha i butikk er utrolig spennende! Vi er begge genuint opptatt av å ha et godt og bredt utvalg av innfatninger og solbriller i butikkene våre. Vi skal ha alt fra de fargerike til de klassiske, de kraftige til de enkle, de retroinspirerte til de futuriske. Her skal det være noe for alle.

Kvalitetsbriller fra New York

Jeg og Kirsti har vært en tur i Oslo på innkjøp med Alivestyle som tilbyr Moscot. Tøffe, retro og utrolig flotte kvalitetsbriller fra New York!

Du har kanskje sett Johnny Depp med den kule blå solbrillen? Lemtosh! Vi elsker den! Lemtosh er en av Moscot’s beste modell, både som vanlig innfatning og som solbrille. Den kommer med så mange forskjellige farger på solglassene og også på selve innfatningen. Her finner du garantert noe du liker!

Eller hva med Zolman? Den er rå! Den runde, tøffe brillen. Like fin på både unge som på voksne! Du kjenner den igjen når du ser den.

Det fine med Moscot er at de passer begge kjønn i alle aldre. De kommer i forskjellige størrelser, og er du usikker på fargevalget så kommer de alltid i flere varianter! De holder på de orginale modellene og fornyer seg litt en gang i blant, men det er de gode gamle modellene fra start av som fortsatt er de mest populære brillene. Stikk innom oss i Fredrikstad eller i Sarpsborg så viser vi deg de fine brillene vi har tatt inn!

Moscot
En liten samling av Moscot´s flotte modeller.

Litt om historien bak Moscot:

Hyman Moscot reiste alene over til Amerika som utdannet optiker fra øst Europa. Det var trange kår, og Hyman valgte å starte med å selge «ferdig-briller» fra en liten vogn han gikk rundt i gatene på Manhatten med. Kundene ble mange og faste, og etter hvert startet han opp sin første butikk i 1915 på 94 Rivington Street. Her kunne Hyman tilby kundene synsundersøkelser og gi kundene spesialtilpassede briller også!

Hyman designet innfatningene selv og var opptatt av god kvalitet og passform. De fleste av modellene Moscot fortsatt har i dag er faktisk orginalmodellene fra da han startet! Moscot er fortsatt familieeid og drives i samme ånd som da Hyman startet opp for over 100 år siden. Det merkes på både design og service.

Moscot er kvalitet!

For å vise at han hadde det bra i det store utland dro Hyman Moscot til fotograf og fikk sendt et bilde av seg selv. Han hadde dårlig råd, så for å vise velstand lånte han kåpe av en nabo. Bildet til høyre viser Hyman Moscot med en Zolman han har satt solbrilleglass i. Denne modellen er like aktuell i dag.

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg


Tekst: Maria Sahlin, butikksjef i Interoptik S. Gangestad Torvbyen og
Kirsti A. Hansen, butikksjef i Interoptik S. Gangestad Storbyen Sarpsborg