Vedlikehold av brillene dine

Brillene dine må behandles riktig om de skal vare lenge. Riper i brilleglassene og skjeve brillestenger er som oftest det de fleste er misfornøyde med. Om du følger de gode rådene våre under kan du være sikker på at brillene dine vil vare lenger!

5 tips for å ta vare på brillene dine

1. Legg alltid brillen i brilleetuiet når du ikke har den på nesen. Er du den som alltid legger brillen i jakkelomma, i vesken eller på benken i gangen? Eller er du den som legger brillen med brilleglassene ned? Ja, da har du garantert fått riper i brilleglassene dine.

2. Ta brillen av og på med begge hender. Tar du alltid av brillen med en hånd vil brillen bli hengende igjen på den ene brillestangen og ende opp som skakk.

3. Unngå å sette brillen på toppen av hodet. Sitter den ofte på toppen av hodet vil brillen vide seg ut.

4. Unngå badstu og ikke la brillen ligge for lenge i direkte sollys. Blir temperaturen for høy kan det både misfarge innfatningen og lage sprekker i overflatebehandlingen på brilleglassene.

5. Rengjør brillen med egnede midler. Egnede pussekluter, våtservietter og brillerens er helt supert! Unngå Zalo, Jiff vindusspray og varmt vann. Dette blir fort for sterkt for overflatebehandlingen og kan føre til sprekkdannelser og slitasje på brilleglassene.

Rengjøre briller

Brille nr.2

Om du er sporty og aktiv med idrett e.l anbefaler vi alltid å ha en egen fritidsbrille som kan tåle litt tøffere behandling.

Skal du ha flere par briller å bytte med til ulike behov så har Interoptik alltid 30% på brille nr.2! Og ønsker du å slippe å betale alt på en gang kan vi anbefale deg «Brillekonto», rente -og gebyrfri nedbetaling på 12 mnd.

Les også: Hvilken innfatning passer til meg?

Linser er jo også helt supert å bytte til, så slipper du f.eks å utsette brillen din for den tøffe behandlingen den kan få på f.eks fotballbanen eller i orienteringsløypa.

Ripebeskyttelse

Husk at det finnes et stort utvalg av brilleglass og overflatebehandlinger å velge mellom. Du kan få alt fra det helt ubehandlede brilleglasset som er uten ripebeskyttelse og refleksbehandling, til brilleglass med den beste overflatebehandlingen. Dette har ripebeskyttelse, refleksbehandling, er antistatiske og har en ekstra glatt overflate som gjør de enda lettere å holde rene og pene.

Har du vært uheldig og fått riper i brilleglassene dine går det dessverre ikke an å slipe bort disse. Derfor anbefaler vi alltid å velge et godt overflatebehandlet brilleglass som passer til ditt behov. Og skulle du trenge bare nye brilleglass er det fullt mulig å bytte glassene i innfatningen du allerede har.

Les også: Riper i brilleglass

Riper i brilleglass

Gratis justering av brillene

Hos oss i Interoptik S. Gangestad har du alltid fri service på brillen du har kjøpt hos oss. Trenger du å justere på brillestengene, rette opp brillen, skru til skruer osv. er dette alltid gratis hos oss.

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg

Tekst: Maria Sahlin, butikksjef i Interoptik S. Gangestad Torvbyen