Raske briller – tøff og god beskyttelse mot sola!

Sola er på topp og vi nyter den deilige varmen. På sjøen, på topptur i fjellet eller i skisporet, på en deilig løpetur i skogen eller hjemme i solveggen; en god solbrille er viktig! Og en ting kan vi være enige om; raske briller, det liker vi!

Du har sikkert hørt folk snakke om raske briller, og ikke minst sett de bruke raske briller, men er det egentlig bare for de som driver med fysisk aktivitet? Absolutt ikke!

Ulike bruksområder

Raske briller er først og fremst utrolig kult, men også utrolig smart. Det fine med de raske brillene nå er at det er så mange forskjellige type stiler og bruksområder å velge blant. Først og fremst beskytter de oss godt mot UV-stråler! Sett bort ifra at de raske brillene ofte har fete farger på brilleglassene, så har de også flotte og ulike funksjoner ut ifra hvilke farger, speilbelegg osv du velger. Er du glad i å stå på ski eller å være på sjøen er jo polariserte glass et must!

Polarisering sletter det meste av gjenskinn og refleksjoner, og gir også en økt fargekontrast, noe som kan være veldig behagelig på lange skiturer i skarp sol eller ute på sjøen med masse refleksjoner fra havet. Fargene på glasset gir økt kontrast ved ulike lysforhold, og forskjellige farger egner seg best til visse omgivelser. – Dvs. at vi kan optimalisere synsforholdene våre med de ulike fargevalgene enten du skal i fjellet, ved sjøen eller ut på sykkeltur!

Og visste du at speilbelegget har en nyttig funksjon bortsett fra å være stilig? Speileffekten gjør at mindre lys når øyet og derfor oppleves også brillen mye mørkere og mer behagelig i sterkt lys!

Raske briller

Passform

Passformen er jo også en viktig del av de raske brillene. Først og fremst bør brillene sitte godt på, både når du sitter rolig i solveggen og når du er ute på en løpetur. Den skal helst være tettsittende, være krum og sitte godt på nesa. Noen av de raske brillene fra både Oakley og Maui Jim har også neseputer som gjør at brillen sitter litt lettere i fjeset. Det viktigste er at brillen dekker godt for sola fra alle vinkler!

 

Raske briller

Hvorfor velge raske briller?

  • Først og fremst beskytter de øynene mot UV-stråler. Det hjelper for å forhindre bl.a snøblindhet, skade på netthinnen og øyelinsen.
  • De beskytter huden rundt øynene dine. Huden rundt øynene er av den tynneste på kroppen og blir lett solbrent.
  • For å unngå rynker og faren for hudkreft er det viktig å også beskytte huden rundt øynene dine.
  • Pga. passform unngår du ofte trekk og vind som igjen forårsaker økt tåreflod.
  • Det forhindrer også sollyset fra å komme inn fra siden og bakfra!
  • Og det beste av alt; du kan få den raske brillen med styrke!

Akkurat nå har vi fått inn masse solbrillenyheter og har et godt utvalg av raske briller både i Fredrikstad og i Sarpsborg. Ta turen innom, så hjelper vi deg å finne brillen som sitter best og passer best til ditt behov og bruk!

Bestill time i Fredrikstad
Bestill time i Sarpsborg